Over LOVER

Waar staat LOVER voor?

 

Het (intersectioneel) feministische platform LOVER is eigenwijs, ad-rem en opiniërend, en heeft een neus voor onrecht en ongelijkheid. LOVER haakt soms in op actuele ontwikkelingen, maar soms ook niet. Eén ding is zeker: LOVER houdt je scherp!

LOVER voedt je met informatie over ongelijkheid tussen vrouwen en mannen en alles daar omheen op het gebied van bijvoorbeeld gender, seksualiteit, ethniciteit, religie en klasse.

LOVER – gewoon op z’n Nederlands uitspreken: Lóó-ver – werd in 1974 in de hoogtijdagen van de tweede feministische golf opgericht als tijdschrift. Het eerste nummer bestond uit vier gestencilde velletjes en werd als bijlage meegestuurd met de nieuwsbrief van de emancipatie-organisatie aktiegroep Man-Vrouw-Maatschappij. LOVER is inmiddels ruim 40 jaar oud of jong en heeft in de loop der jaren uiteraard heel wat veranderingen ondergaan. Zo heeft LOVER in 2011 de overstap gemaakt naar digitaal en vanaf zomer 2017 dekt de term 'tijdschrift' inmiddels de lading niet meer. Tijdschrift LOVER is na ruim 40 jaar eerder een platform dan een magazine.

De LOVER-redactie staat altijd open voor nieuwe bijdragen in de vorm van een column, artikel, gedicht, illustratie, strip, of iets anders wat jouw idee op hedendaagse thema's reflecteert. Neem direct contact op met de redactie via eva.verbeek[at]tijdschriftlover.nl!