Veelgestelde vragen

Hoe spreek je LOVER uit?
Je spreekt LOVER uit als lóó-ver, rijmend op ‘uitslover’ en ‘steil achterover’. Wil je weten hoe de naam is ontstaan? Lees onze ontstaansgeschiedenis.

Hoe lang bestaat LOVER al?
LOVER is begonnen in 1974 als bijlage bij de MVM-nieuwsbrief. Meer weten? Klik hier

Waar kan ik oude artikelen van LOVER bekijken?
Alle artikelen vanaf 2011 staan online op www.tijdschriftlover.nl. Voor oudere artikelen kun je terecht in het archief van Atria.

Ik ontvang de nieuwsbrief en wil mijn e-mailadres wijzigen. Hoe kan ik dat doen?
Dat kan op twee manieren. Je kunt je met je oude e-mailadres afmelden via de nieuwsbrief (‘unsubscribe’) en met je nieuwe e-mailadres weer aanmelden. Je kunt ook een e-mail sturen naar , dan passen wij het voor je aan.

Ik heb een idee voor een artikel. Waar kan ik hiermee terecht?
Tof! LOVER staat altijd open voor nieuwe ideeën, onderwerpen en auteurs. Je kunt contact opnemen via .
Zowel ervaren als onervaren auteurs zijn welkom. In elke fase van het schrijfproces kan LOVER ondersteuning bieden. Als auteur krijg je een redacteur toegewezen, die meedenkt over de opbouw, verbetersuggesties doet en het artikel redigeert.

Betaalt LOVER voor artikelen en illustraties?
LOVER is een organisatie zonder winstoogmerk. De leden van het bestuur, de redactie en de beeldmakers werken op vrijwillige basis en ontvangen geen bezoldiging. Dat geldt ook voor externe auteurs of illustratoren. In plaats daarvan krijg je eeuwige roem door je publicatie op onze website.

Ik vind LOVER geweldig en wil graag een donatie doen. Waar kan ik hiervoor terecht?
Wat fijn! LOVER is volledig afhankelijk van donaties. Deze inkomsten worden gebruikt om het voortbestaan van de stichting te waarborgen en om de website te onderhouden. Per 1 januari 2020 is LOVER een ANBI. Dat betekent voor donateurs belastingvoordeel, omdat donaties mogen worden afgetrokken in de aangifte inkomstenbelasting. 
Voor meer informatie en het donatieformulier, klik hier.

Kan ik bij LOVER stage lopen?
Jazeker! LOVER biedt studentes (v/m/x) de mogelijkheid om een stage-, praktijk- of projectopdracht uit te voeren. De opdrachten zijn online en op afstand uit te voeren. Inhoudelijke begeleiding en ondersteuning vinden plaats door een van de bestuurs- of redactieleden.
Kijk voor meer informatie op onze vacaturepagina.

Mogen mannen LOVER ook lezen?
LOVER is niet voor tere zieltjes. Je moet zelf inschatten of de betreffende man opgewassen is tegen intersectionele inzichten.

Waarom moet ik cookies accepteren? Wat doen jullie met mijn gegevens?
Raadpleeg hiervoor onze privacyverklaring.

In artikelen staat vaak ‘vrouwen’ en ‘mannen’. Sluiten jullie bepaalde mensen daarmee niet juist uit?
Vanwege taalkundige, binaire beperkingen en vanwege de leesbaarheid hebben we het regelmatig over ‘vrouwen’ en ‘mannen’. Hiermee bedoelen we iedereen die zich als vrouw of man identificeert. Waar relevant, benoemen we bepaalde groepen mensen specifiek.

Feminisme is toch niet meer van deze tijd?
We komen later op je vraag terug, want momenteel zijn we druk bezig om onze beha’s te verbranden. Kun je niet wachten? Klik dan hier.

Ik heb zo’n originele vraag dat ‘ie hier niet tussenstaat. Wat nu?
Mail ons gerust. Dan krijg je persoonlijk antwoord.

Ik heb geen vragen meer. Wat nu?
Klik hier.