31-3-12
31-3-12
Anoniem • 31 mrt 2012

Het recept voor een topwedstrijd

Favoriete lichaamsroutine

De LOVERrubriek Favorieten is terug! Deze week schrijven auteurs over hun favoriete lichaamsroutine. Typische rituelen die een ander niet eens kan verzinnen maar voor hen zo wezenlijk voelen dat ze bíjna van levensbelang zijn. Vandaag: het moment vlak voor de wedstrijd.

Ik korfbal. Op topniveau. En dat is niets om lacherig over te doen. Ik train vier keer per week en elk weekend wordt er van mij het uiterste verwacht tijdens de wedstrijd. Een beetje bijgeloof kan dan geen kwaad, zelfs niet voor een stoere man als ik.

Tijdens de inlooptraining stijgt de spanning. De tribune is nog leeg maar zal straks gevuld zijn met honderden korfbalhooligans. Iedereen is in opperste concentratie. Na de inlooptraining hebben we een wedstrijdbespreking. Daarna volgt ‘het momentje voor jezelf’. Ik geniet van dat momentje. Het heeft een meditatieve werking op me.

Ik zoek een mooi plekje uit, bij voorkeur in een hoek van de kleedkamer, en ik knip mijn vingernagels. Eén voor één, met uiterste accuratesse. Ik heb ze graag kort en rond. Je zou denken dat ik na een paar weken geen nagels meer over heb, maar niets is minder waar. Als de nagels perfect gemanicuurd zijn en de restjes in de prullenbak liggen, ga ik douchen. Met de hete straal op mijn kop loop ik voor mezelf de aandachtspunten nog even door. Wie is mijn tegenstander? Wat zijn de instructies die ik heb gekregen? Alle spanning spoelt moeiteloos met mijn zweetdruppels weg in het doucheputje.

Pas dan ben ik klaar voor de wedstrijd.


Foto: (cc) Tamaki Sono

 

Uw reactie

Uw reactie