rosie posing
rosie posing
redactie • 24 okt 2014

LOVER VERJAART ÉN VERNIEUWT!

De afgelopen weken, maanden is er in stilte, achter de schermen, heel hard aan gewerkt. Maar nu is hij er eindelijk: de nieuwe LOVER-site. Helder, duidelijk, ruimtelijk, open, met een mooiere beeldpresentatie en een beter overzicht van recente artikelen, én een Twitter- en Facebookactiviteitenbalk ernaast. Met dank aan onze technische man Jan en onze ontwerpster Olga. We zijn er apetrots op. En ook nog: mooi op tijd klaar voor de LOVER-lustrumviering aanstaande zondag, waarop we de nieuwe website niet alleen officieel lanceren, maar ook een heel scala aan andere boeiende, verdiepende, onderhoudende en/of speelse activiteiten hebben gepland.

Zo kun je je laten ‘Rosificeren’ in onze Rosie the Riveter-photobooth; meetekenen of meestemmen in de feministische Sketch Battle waarin tekenaars het per onderwerp tegen elkaar opnemen met de leukste tekening in luttele minuten; je laten prikkelen door de vragen die we aan het thema ‘The Death of the Feminist’ hebben verbonden; feministisch kleuren met de ludieke kleurplaten van Zsa Zsa Zine; er zijn interessante toespraken, er is muziek en poëtische performance en nog meer muziek. De locatie is de Vondelbunker in Amsterdam, die naarmate de avond vordert steeds meer zal worden aangekleed met tekeningen van de Sketch Battle, al voltooide kleurplaten en de antwoorden op onze themavragen. De leukste reacties op onze themavragen en de Rosie-foto’s van iedereen die daar toestemming voor verleent zullen ook op de nieuwe site geplaatst worden. Ook zijn er die avond de ontzettend coole LOVER-shoppers, klassieke LOVER-nummers uit de tijd dat we nog op papier verschenen en jubileumboeken verkrijgbaar. Kortom: redenen te over om het 40-jarige lustrum van LOVER niét te missen.
We zien jullie daar, aanstaande zondag!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het thema van het feest is ‘de dood van de feminist’ – in de wetenschap dat deze vaak aangekondigde dood geen enkele betekenis heeft, of juist tot meer vragen leidt. Hoe ziet het feministische hiernamaals eruit? Als brave meisjes naar de hemel gaan en stoute meisjes overal komen, waar gaat een feminist dan naartoe? Het thema wordt onderzocht met muzikale urban poetry van Ilyari en de speelse interactieve Sketch Battlemet queer zine- en stripmakerscollectief ZsaZsa ZineMaia Matches en anderen.

Theme of the party will be ‘the death of the feminist’. Knowing that this long proclaimed death doesn’t mean a thing, or only leads to further questions. What does the feminist afterlife look like? If good girls go to heaven, and bad girls go everywhere, where does a feminist go? The theme will be explored with musical urban poetry by Ilyari and a playful and interactive Sketch Battle with queer zine and comic collective ZsaZsa Zine, Maia Matches and others.

Locatie: Vondelbunker, Vondelbrug 8 (in de brug) Amsterdam
Entree gratis (donaties zijn welkom!) – gaarne R.S.V.P. via info@tijdschriftlover.nl

Location: Vondelbunker, Vondelpark 8 (in the bridge) Amsterdam
Free entrance (donations are welcome!) – please R.S.V.P. at info@tijdschriftlover.nl

Programma (aanvangstijden onder voorbehoud)

18.30-19.00: Welcome
19.00-19.15: Introduction & launch new website
19.15-19.30: Speech former LOVER-editors
19.45-20.30: Sketch Battle, by Maia Matches
20.45-21.30: Ilyari music & urban poetry
21.30-23.00: DJ Zonio

 

Uw reactie

Uw reactie