header small
header small
redactie • 4 dec 2014

NEDERLAND GASTVROUW EUROPEES KAMPIOENSCHAP VROUWENVOETBAL

Een historische herfst voor het vrouwenvoetbal, zei KNVB-directeur Bert van Oostveen. Niet alleen slaagde het Nederlandse vrouwenvoetbalteam er vorige week in om zich voor het WK in 2015 in Canada te kwalificeren, het EK vrouwenvoetbal wordt in 2017 door Nederland georganiseerd, zo maakte de KNVB vandaag bekend.

Als gastland is Nederland automatisch geplaatst voor de eindronde, waar zestien landen aan deelnemen. De KNVB heeft het stadion van FC Twente in Enschede als locatie voor de finale voorgedragen. De openingswedstrijd staat gepland in Utrecht. Het vrouwenvoetbal zit in ons land enorm in de lift, de afgelopen vijf jaar is het aantal voetbalsters met ruim 20 procent gestegen. Van Oostveen verwacht dat het EK in eigen land die ontwikkeling zal versterken. Hij vergeleek de organisatie van het EK met het WK Hockey dat in 1998 in ons land gehouden werd, waardoor het vrouwenhockey daarna ook een enorme opwaartse beweging maakte. We kozen voor LOVER’s Uitgelicht van vandaag twee artikelen uit over het vrouwenvoetbal en het EK in Nederland: ‘Van Oostveen: Historische herfst vrouwenvoetbal’ in het AD en ‘EK vrouwenvoetbal 2017 in Nederland in de Volkskrant.  

‘'Het is een prachtig vooruitzicht dat ons elftal straks in eigen land schittert op het EK', zei Bert van Oostveen, de directeur betaald voetbal van de KNVB die door het bondsbestuur is benoemd tot toernooidirecteur. 'De organisatie van het EK 2017 onderstreept onze ambitie met het vrouwenvoetbal. Door de kwalificatie voor het WK 2015 en het EK 2017 in eigen land gaat het Nederlandse vrouwenvoetbal mooie jaren tegemoet.’ – redactie de Volkskrant

Uw reactie

Uw reactie