15-07-2014 savannah bay 3
15-07-2014 savannah bay 3

Savannah Bay's Fundraise

Boekwinkel Savannah Bay bestaat 30 jaar en de tijd is rijp voor Savannah Bay 3.0. Deze augustus gaat de allereerste vrouwenboekwinkel van Nederland flink verbouwen, om ruimte te maken. Als het aan eigenares Marischka Verbeek en haar team van razend enthousiaste vrijwilligers ligt wordt Savannah Bay 3.0 dé social space van Utrecht. De boekwinkel heeft – naast haar specialisatie in gender en (homo)seksualiteit – een indrukwekkende collectie literatuur in huis. Dit artikel schetst een klein overzicht van de eigenzinnige plannen en het doet een beroep op je.

In deze tijd van bezuinigingen en crisis, waarin steeds meer mensen via internet kopen, moet je iets bedenken wat een winkel overstijgt, vertelt Lenneke de Ruijter, projectcoördinator herinrichting bij Savannah Bay. In Savannah 3.0 is het idee van social space heel belangrijk, een plek in de winkel waar mensen samenkomen, verbindingen aangaan en elkaar leren kennen. ‘Die wordt duidelijk gemarkeerd met een grote aanschuiftafel en een zithoek.’ Verder is er wifi en koffie. Er komt een podium en andere voorzieningen waardoor de winkel ook te verhuren is aan mensen voor workshops of verjaarsfeestjes.

In deze nieuwe vorm geeft de boekwinkel verder, letterlijk, ruimte aan nog twee andere belangrijke pijlers, namelijk sharing stories en specialized support. Sharing stories staat voor Savannah Bay als plek waar verhalen centraal staan, waar iedereen zijn of haar eigen verhaal kan vertellen. ‘We gaan onze eigen keuze veel duidelijker profileren, er komen meer titels, maar het zijn wel boeken die minstens één iemand uit het team na aan het hart moet liggen. Onze eigenzinnige keuze toont de pareltjes uit het internationale boekenaanbod’, aldus Lenneke.

15-07-2014_savannah_bay_2__small

 

 

 

 

 

 

 

(Lenneke de Ruijter)

Specialized support staat voor het gegeven dat klanten in alle rust met de boekverkopers kunnen overleggen welke boeken geschikt voor hen zijn. Met deze pijler krijgt ook het specialisme gender en seksualiteit een echte eigen plek in de winkel. Naast veel boeken op dit gebied komt er ook een LHBT-informatiepunt, Pink Point Utrecht. Hier zullen klanten terecht kunnen voor informatie over roze organisaties en activiteiten in Utrecht.

15-07-2014_savannah_bay__small

 

 

 

 

 

 

Op het moment is Savannah Bay druk met een fundraising waarmee ze de verbouwing gaat financieren. Lenneke: “Het mooie daarvan is dat het niet alleen geld oplevert, maar mensen ook betrokken maakt. Dat past bij Savannah Bay.” De teller van Savannah Bay Fundraise staat op 1885,- euro. Hierbij de vraag aan de lezers van Lover: help je mee? Je krijgt voor je geld een klein cadeau (namelijk een bedankkaart, een tas, een cd of een driegangendiner) en een groot cadeau: een mooie, hippe, nieuwe, gespecialiseerde boekwinkel.

Klik hier voor meer informatie, waaronder 3D tekeningen van de nieuwe winkel.
 

Uw reactie

Uw reactie