14-6-2013-1
14-6-2013-1
Jennie Barbier
Jennie Barbier • 14 jun 2013

Subject van verlangen

Vrouwelijke seksualiteit in de fotografie van Cathelijne Berghouwer

In haar huidige project kijkt Cathelijne Berghouwer verder dan conventionele opvattingen over vrouwelijke seksualiteit en commerciële verbeeldingen van het vrouwelijk lichaam. Ze werkt met mensen van alle leeftijden, in alle vormen en maten. Gebaseerd op wat haar deelnemers zélf sexy, opwindend, erotisch, of platweg geil vinden, maakt ze een reeks foto’s die afwijken van het standaardbeeld van vrouwelijke seksualiteit. Niet het objectiveren, maar juist het subjectiveren van haar modellen maakt dat het werk van Cathelijne Berghouwer een krachtig beeld toont van de diversiteit van lichamen en ideeën over seksualiteit. 

Momenteel is een selectie van deze fotoreeks te zien bij de DIEP expo ‘Show Me What You Got’ in Das Spectrum in Utrecht. Naast foto’s van Cathelijne Berghouwer is er werk te zien van Emilie Jouvet, Sadie Lune en Maria Llopsis. Tot en met 30 juni is deze expositie elke vrijdag, zaterdag en zondag te bezoeken van 13.00-17.00. Op 30 juni geeft Cathelijne Berghouwer samen met genderwetenschapper Sanne Koevoets een rondleiding over de expo. Er wordt dan verder gepraat over de verbeelding van gender en seksualiteit.

 14-6-2013-2

 14-6-2013-4

 14-6-2013-3 

Dit project is een werk in uitvoering. Cathelijne is nog steeds op zoek naar vrouwen en transpersonen die het interessant vinden om uit te zoeken wat dan sexy, opwindend of sensueel is. Nieuwsgierigen kunnen een mail sturen naar . Het eindresultaat zal te zien zijn in een fotoboek dat eind 2013/begin 2014 gepland is voor publicatie.

Uw reactie

Uw reactie

Fransje

woensdag 19 jun 2013 00:00

Ik vind dit hele mooie foto's en het artikel heeft een mooie titel: subject van verlangen. Fijn om te weten dat de deelnemers op deze foto's aangegeven hebben wat ze sexy/fijn/geil vinden ... het geeft de foto's een tweede, fijne dimensie! Meer foto's :)!