Workshop: Ingrijpen bij Straatintimidatie

Workshop Fairspace
Workshop Fairspace
redactie • 18 aug 2020

Wat doe je als je getuige bent van straatintimidatie? Wat kún je doen? Hoe kun je ingrijpen? Wil jij leren hoe je een actieve omstander wordt? Volg dan de workshop van Fairspace. Deze organisatie zet zich in voor een veilige en inclusieve openbare ruimte en organiseert (online) workshops.

Heb je ooit gezien dat iemand werd nageroepen op straat of betast in een kroeg? Of iemand die aanhoudend om hun nummer of bestemming werd gevraagd, terwijl zij of hij al geweigerd had te antwoorden? Iemand die racistische, homofobe of religieuze beledigingen naar het hoofd geslingerd kreeg in het openbaar vervoer? Iemand die bedreigd werd vanwege uiterlijk of de manier waarop zij of hij de eigen identiteit uitdrukt?

Wist je wat te doen in deze situaties? Is het jou misschien overkomen?

De workshop Ingrijpen bij Straatintimidatie – in het Engels: Intervening in Street Harassment – maakt ruimte voor reflectie over macht en privilege en moedigt je aan om anders na te denken over de openbare ruimte. Wat is straatintimidatie? Hoe kun je een actieve omstander zijn? Tijdens de workshop krijg je praktische tips over hoe je kunt ingrijpen in een situatie waarin iemand wordt lastiggevallen. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk krijg je de mogelijkheid om verschillende interventiemethoden te testen. Aan het eind van de workshop heb je de tools om bij te dragen aan veilige openbare ruimtes voor iedereen.

Workshop_Fairspace2JPG.jpg

Praktische informatie
Binnenkort organiseert Fairspace twee workshops, een in het Nederlands en een in het Engels. De workshops vinden plaats via Zoom en duren anderhalf uur. Na registratie ontvang je een e-mail met een wachtwoord voor de vergadering en instructies over hoe in te loggen.

De workshop Ingrijpen bij Straatintimitidatie vindt plaats op woensdag 26 augustus a.s. van 18.30 tot 20.00 uur. Voor meer informatie en aanmelden: klik hier.

De Engelstalige workshop Intervening in Street Harassment vindt plaats op dinsdag 8 september a.s. van 18.30 tot 20.00 uur. Voor meer informatie en aanmelden: klik hier.

Workshop_Fairspace3.jpg

Over Fairspace
Fairspace werkt aan een veilige en inclusieve openbare ruimte. De visie van Fairspace is een inclusieve samenleving waarin iedereen - ongeacht geslacht, ras, gender of uiting van gender - zich veilig voelt in de openbare ruimte. Fairspace is onderdeel van een internationaal netwerk van lokale vrijwilligers en activisten en bestaat uit een gepassioneerd team van trainers, academici, beleidsadviseurs en creatievelingen.