Imani Coppola
Imani Coppola
Jennie Barbier
Jennie Barbier • 3 okt 2016

LOVER Muziek Maandag

Imani Coppola – Legend of a Cowgirl (1997)

Onze oplossing voor de maandagblues is er weer! De prille, maandelijkse LOVER feministische muziekrubriek, voor muziek-LOVERs die de dag graag met een feministisch verantwoord deuntje beginnen! Vorige maand hebben de eerste editie afgetrapt met Beyoncé. Vandaag de tweede editie met Imani Coppola.

Ah, de bekende ontsnappingsfantasie. De legendarische cowgirl van Imani Coppola is al bijna twintig jaar oud, maar wat spreekt ze nog tot de verbeelding! Cowgirls zijn ook tijdloos, zeker als het paard wordt verruild voor een motor – inclusief bebaarde, in het leer gestoken, dansende sidekicks – en een ruimteschip compleet met alienharem.

Wat doet Coppola’s cowgirl? Mannen verslinden natuurlijk. En whisky drinken, haar ex-verloofde te woord staan (zucht), eten koken terwijl de zon onder gaat. Altijd op weg naar een nieuw schatje in een ander stadje (of sterrenstelsel). 'Ain't got no shame, nobody knows my name/I'm gonna ride on into the next town'… We mogen dromen nietwaar?

Destijds een bescheiden hitje voor Coppola en haar viool, maar gelukkig krijgen dit soort pareltjes tegenwoordig een tweede leven op YouTube. Overigens maakt ze nog steeds vrolijke, subversieve muziek in popduo Little Jackie

Uw reactie

Uw reactie