bridget-jones-mad
bridget-jones-mad
Natasja van Loon
Natasja van Loon • 1 okt 2013

BRIDGET JONES 3: DE DOOD VAN DARCY

Op 10 oktober 2013 verschijnt Mad about the boy: het derde deel van de in de jaren 90 zo succesvolle Bridget Jones Diaries door de Britse schrijfster Helen Fielding. The Sunday Times publiceerde afgelopen weekend een voorpublicatie die Bridget-fans over de hele wereld in shock heeft gebracht. In het nieuwe boek is Bridget inmiddels 51, ze heeft twee kinderen, is geobsedeerd door rimpels en ze is… weduwe. Haar grote liefde Mark Darcy is overleden.

Bridget Jones's Diary en deel 2, The Edge of Reason, verschenen in respectievelijk 1996 en 1999 en vooral deel 1 was losjes gebaseerd op de roman Pride and Prejudice van Jane Austen – vandaar ook de naam Darcy, naar de mannelijke hoofdpersoon in Austens boek Mr. Darcy. In de verfilmingen van beide Bridget-boeken werd de rol van haar grote liefde dan ook niet voor niets heel slim vertolkt door Colin Firth, die ook de rol van Mr. Darcy speelde in de populaire jaren 90-verfilming van Pride and Prejudice. Colin Firth zullen we dus niet meer terugzien in een eventuele verfilming van Mad about the boy.  Zijn gemis moet worden goedgemaakt door de jonge minnaar die Bridget veertien jaar na haar huwelijk met Mark genomen heeft.

Vandaag is het nieuws pas goed doorgesijpeld, diverse digitale kranten en magazines wijden er artikelen aan en de social media networks lopen over van boze, verdrietige fans. Lover licht er één in het bijzonder voor u uit: 'Why I Hate Bridget Jones' op de website van The Guardian, van de hand van Suzanne Moore, die niét deelt in de alomtegenwoordige rouw en u haarfijn uitlegt waarom.

‘Helen Fielding is a brilliant social observer and preceded the shopping and fucking of Sex and the City by years. She zeited the geist of the mid-90s superbly, but Bridget, never trying be too strident (off-putting to men) was for me the epitome of post-feminism – vapid, consumerist and self-obsessed.’ – Suzanne Moore.

Uw reactie

Uw reactie