Vivian Girls

Esmeralda Tijhoff • 20 okt 2008

Er is een nieuw debuutalbum verschenen in mijn platenwinkel. Met hun lijzige stemmen combineren Cassie Ramone, Kickball Katy en Ali van de Vivian Girls uit Brooklyn garage wave met een psychedelische sound en shoegaze. Ze worden dan ook consequent vergeleken met Velvet Underground en Jesus & Mary Chain.

De nieuwe cd is genoemd naar de band: Vivian Girls. De band is ontzettend snel gegroeid. Verscheen hun cd allereerst in een oplage van 500, inmiddels zijn de drie meiden opgenomen in het garagelabel The Red. Nu is de plaat dus ook naar Europa overgewaaid. Wellicht komen de meiden zelfs begin december naar Engeland voor een tour.

Misschien komt het doordat de band zo snel gestegen is, of misschien vinden ze het zelf wel erg mooi. Feit is dat de drum regelmatig achter de gitaar en bas aan sleept. Het is allemaal net niet in de maat. Ook de zang is regelmatig ronduit vals, maar dat voegt juist wel een leuk tintje toe.

De Vivian Girls zijn in ieder geval behoorlijk aan de shoegaze. Geen grote feestpartijen op het podium maar een emotieloos gestaar naar de grond. Hun koorzang klink al net zo bewegingsloos. Je moet ervan houden. Zelf vind ik het een typische stoned-plaat, die je geleidelijk in slaap sust.

www.viviangirls.net

www.myspace.com/viviangirlsnyc