WIDE 2008

FEMINIST VISIONS FOR A JUST EUROPE

Esmeralda Tijhoff • 12 okt 2008

LOVER was dit jaar aanwezig op de jaarlijkse WIDE conferentie. Drie dagen lang discussieerden feministen en vrouwenrechtenactivisten van over de hele wereld met elkaar. Ad hoc werd een analyse van de hedendaagse financiële crises geproduceerd, samen met een feministische toolbox om deze crisis aan te pakken. Als presentje kregen de sprekers en vrijwilligers van de conferentie een T-shirt van LOVER.

Het Nederlandse Gender Platform WO=MEN was dit jaar host voor de conferentie van WIDE, een Europees feministisch netwerk van vrouwenorganisaties, NGO's, gender experts en vrouwenrechten activisten. WO=MEN is opgericht in 2007 om de aandacht voor gender ongelijkheid in de wereld te vergroten. Bovendien brengt WO=MEN deskundigen op het gebied van internationale ontwikkeling, politici, activisten, academici en ondernemers uit Nederland samen om genderongelijkheid tegen te gaan.

Lees over de hoogtepunten van de conferentie op http://feministvisionsforeurope.blogspot.com. Je vindt hier tevens interviews met enkele sprekers, columns van deelnemers en nieuwsberichten over Europa, WIDE en de conferentie.

Luister naar het radiopragramma van Helga Neumayer gemaakt tijdens de conferentie. www.fonkel.net/AudienceVoices_final.wav
(duurt 3 minuten om te downloaden)

Er komt ook een documentaire over de conferentie uit op Shahrzad News.
www.shahrzadnews.org