Julien Blanc
Julien Blanc
redactie • 20 nov 2014

ZEG NEE TEGEN JULIEN BLANC EN AANVERWANT

Wie Magnolia heeft gezien herinnert zich ongetwijfeld de gedenkwaardige rol van Tom Cruise nog, die in die film een misogyne datingcoach neerzette, en de scanderende zaal waar hij voor sprak: ‘Respect the cock!’ Dit fictieve personage heeft een real-life tegenhanger en zijn naam is Julien Blanc.

Blanc maakt deel uit van Real Social Dynamics, een Amerikaans bedrijf dat lezingen verzorgt over hoe mannen via manipulatie vrouwen kunnen versieren. De datingcoaches van Real Social Dynamics zijn omstreden, met Blanc voorop, hij werd onlangs vanwege zijn vrouwonvriendelijke en manipulatieve methoden Brazilië en Australië uitgezet en geweerd uit Groot-Brittannië. In Canada, Duitsland en Japan lopen petities om zijn komst te voorkomen. Ook Amsterdam is beoogd reisdoel van een van de Real Social Dynamics-coaches en ook hier loopt nu een vergelijkbare petitie, waarin minister Ivo Opstelten en burgemeester Eberhart van der Laan gevraagd wordt de coaches te weren. Ook hotels wordt gevraagd om geen onderdak te verlenen. De petitie is nu al door zo’n 2.600 mensen getekend – en daar voegen wij graag nog een aantal handtekeningen aan toe, zoals jullie begrijpen. Je vindt de petitie hier. Voor wie verder graag nog wat nadere toelichting heeft, hebben we twee artikelen uitgezocht: ‘De rokkenjager die nergens meer welkom is’ in Trouw en ‘Petitie om vrouwonvriendelijke datingcoaches uit Amsterdam te weren’ in het Parool. Voor wie daarna nog steeds niet overtuigd is van de noodzaak deze organisatie buiten onze landsgrenzen te houden, hebben we dan ook ‘Julien Blanc heeft volkomen gelijk’ nog in petto, van de hand van ‘jonge intellectueel’ Thierry Baudet. We garanderen dat jullie na lezing dezelfde mening zijn toegedaan als wij: laten we deze misogyne narigheid vooral niet meer voedingsbodem geven dan nodig is.

‘En ja – daar hoort ook bij dat mannen hun angst voor het bed overwinnen. De man moet de slaapkamer niet betreden met het idee: ‘Help, wat zou ze van me vinden…’ – maar hij moet denken: ‘Ik ga je pakken’. Doet hij dat niet dan zal de vrouw zich afgewezen voelen (ook al is het tegenovergestelde het geval). Ze zal zich niet als vrouw bejegend voelen en zich dus niet aan hem willen geven. Ze wordt niet verliefd, ze gaat zich aan hem ergeren, ze vertelt aan haar vriendinnen dat er geen ‘klik’ was. “Kijk ze recht in de ogen”, leert Blanc zijn studenten, “overwin je angst, ontwikkel een killer instinct”. Zelfvertrouwen, dominantie: focus. En het werkt. Wat een hypocrisie om hem ‘misogynie’ te verwijten als vrouwen bij bosjes voor zijn methodes vallen (en massaal het masochistische Vijftig Tinten Grijs lezen). De realiteit is dat vrouwen niet met respect behandeld willen worden door hun sexpartner; dat ze helemaal niet willen dat je hun ‘nee’, hun weerstand respecteert: de realiteit is dat vrouwen overrompeld, overheerst, ja: overmand willen worden.’- Thierry Baudet

Uw reactie

Uw reactie