pussies against trump
pussies against trump
Iris Weges
Iris Weges • 19 okt 2016

Pussies against Trump

Begin deze maand is er een audio-opname uitgelekt van presidentskandidaat Trump. De smerige taal die hij daarin uitslaat over vrouwen is niet onopgemerkt gebleven. Over de hele wereld verschijnen filmpjes, memes, liedjes, parodieën - van zowel mannen als vrouwen - tegen Trump. De beste en meest originele daarvan zetten we hier voor je op een rij.

Eerst nog een stukje context: De tape bevat een fragment van een gesprek tussen Trump en Billy Bush, die in een bus onderweg zijn naar de filmset van ‘Days of Our Lives’: “You know I’m automatically attracted to beautiful [women]- I just start kissing them. It’s like a magnet, just kiss. I don’t even wait. And when you’re a star they let you do it. You can do anything. Grab them by the pussy. You can do anything.”

Helaas, meneer Trump, je kunt helemaal niet zomaar alles doen. Zijn reactie? Dat het ‘locker room talk’ was. Ook met het slappe excuusfilmpje dat van hem verscheen verbeterde er niets. Wel was er inmiddels een storm op Twitter uitgebarsten onder de hashtag #lockerroomtalk.

Atleten voelen zich beledigd of verdedigen zich. Kleedkamerpraat, meneer Trump, is heel wat anders dan seksueel geweld. In deze aflevering van The Daily Show wordt dat op een hilarische en haarfijne manier uitgelegd. Een ander prachtig voorbeeld is een groepje atleten van een middelbare school in Oregon, die viral gegaan zijn met een foto waarop ze het beeld ‘lockerroom talk’ dat Trump schetste met een krachtige foto uit de wereld helpen.

Er werd kwaad gereageerd, maar nog vaker werd er gereageerd met humor. Zo is er rapper Will.I.Am in een Funny or Die video, en de Hamiltons die er een groovy medley op maakten: ‘Don’t vote Trump, he’ll grab you by the pussy’.

De echte woede was te vinden in Chicago, waar zich gister ochtend zo’n 100 vrouwen en een aantal mannen voor de Trumptoren verzamelden voor een sit-in. Niemand kon de Trumptoren uit of in. Vorige week werd de toegang tot de Trumptoren ook al geblokkeerd door een ‘human chain’: “Pussy came to shut it down!”

Als laatste: deze krachtige video mogen jullie ook niet missen: WomencanstopTrump! Nu hopen dat de kracht van al deze mensen met hun humor en woede ook daadwerkelijk omgezet wordt in een stem tegen Trump op 8 November.

En Bush? Ja, dat is echt het neefje van de Republikeinse oud-president George W. Bush. De prachtige ironie: de Republikeinse presidentskandidaat die met een keiharde tegenslag in zijn campagne kampt vanwege een ‘intiem’ gesprekje met een neefje van de voormalige president van zijn eigen partij. Ha! Lover blijft op het puntje van hun stoel meekijken...

 

Uw reactie

Uw reactie